Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δράση στη Βιβλιοθήκη Ανθός, με μαθητές από το Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπλίου

Σήμερα είχαμε τη χαρά να δεχθούμε την επίσκεψη του Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπλίου στο Φουγάρο και τη Βιβλιοθήκη Ανθός.

Είκοσι μαθητές της Γ' τάξης του λυκείου, διαφόρων ειδικοτήτων (όπως σχεδιαστές δομικών έργων, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, βοηθοί νοσηλευτές, πληροφορικής, έργων τοπίου και περιβάλλοντος, υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων) γοητεύτηκαν πολύ από το χώρο και την αισθητική του και αξιοποίησαν τα εργαλεία και τις τεχνολογίες της Βιβλιοθήκης για να αναπτύξουν τις γνώσεις τους.

Με άξονα το συναίσθημα και την αποτύπωση αυτού στην Τέχνη γνωρίσαμε εργαλεία και μεθοδολογίες της ερευνητικής διαδικασίας σε μια Βιβλιοθήκη Τέχνης. Αρχικά συζητώντας κι έπειτα αναζητώντας, χρησιμοποιήσαμε βιβλιογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης. Με κριτήριο την προσωπική επιλογή και άποψη, οι μαθητές επέλεξαν κάποια έργα που θεώρησαν ιδιαίτερα και εξέφρασαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που τούς προκάλεσαν. 

Με αφορμή τα ερεθίσματα από τις ανακαλύψεις τους και την επαφή με την τέχνη δημιούργησαν λόγο και εικόνα, με εφόδιο την υποστήριξη των βιβλιοθηκονόμων!

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και το δάσκαλό τους, κ.Τάσο Χατζηαναστασίου, για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία!





Δείτε ακόμα το blog του ΕΠΑΛ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία και χρήσιμη σχολική πρωτοβουλία!
    Προαναγγέλλω πως και η σχολή μου (τουριστικών επαγγελμάτων) ΟΤΕΚ Πελοποννήσου με έδρα το Άργος, θα επισκεφτεί με το νέο έτος το χώρο του Φουγάρου για γνωριμία των σπουδαστών με την υποδομή σας.
    Επίσης, θα γίνει το σημείο αναφοράς επισκεπτών που φέρνουμε από τη γειτονική Ιταλία και κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε στο Ναύπλιο την ειδική προσοχή σε πολιτιστικά δρώμενα.
    Προσφέρετε μια πολύτιμη εκπαιδευτική, πολιτιστική, ψυχαγωγική, καλλιτεχνική υπηρεσία με εμβέλεια που υπερβαίνει σαφώς τα γεωγραφικά σύνορα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    Καλές γιορτές στο προσωπικό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή