Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η Β' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου!

Σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, δεχθήκαμε 44 μαθητές από τη Β' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου!

Μας επισκέφθηκαν στο Φουγάρο, έχοντας χρόνο και όρεξη να αφιερώσουν σε εργαστήρια και στη Βιβλιοθήκη! 

Στη Βιβλιοθήκη, οι μαθητές της Β' τάξης, έμαθαν για τη Βιβλιοθήκη, διάβασαν βιβλία και έφτιαξαν αστείες ιστορίες με αφορμή όσα άκουσαν, είδαν και διάβασαν! Έπαιξαν παιχνίδια με τις λέξεις, βάζοντας σε εφαρμογή τη δημιουργική τους σκέψη!
 
Παρακάτω, δείτε φωτογραφίες από τη δράση τους στη Βιβλιοθήκη, 
αλλά και τις ιστορίες που συνέταξαν τα μυαλουδάκια των μικρών μαθητών!
 
 





Πρώτη ιστορία:
 
Ο αέρας σήμερα είναι δυνατός. Κι εγώ πετάω με το ελικόπτερο. Φεύγω από τη Βόρεια Αφρική και πάω στην Αθήνα. Από το παράθυρό μου μπορώ να δω μια όμορφη λίμνη και ένα μαγικό άλογο που πετάει μέσα στα σύννεφα! Μη νομίζετε πως είμαι υπερβολικός  σε αυτά που λέω… Θα συμφωνήσει μαζί μου και ο μαύρος γάτος που κάθεται δίπλα μου. Κατά τύχη, βλέπω ένα αστέρι που πέφτει… 


Δεύτερη ιστορία:

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό πουλάκι που συνάντησε έναν κροκόδειλο με περίεργα πόδια.  Στο δρόμο που πήγαιναν, βρήκαν πέντε πεταλούδες και γνωρίστηκαν.
-Γεια σας, τι κάνετε; Πώς είστε και πού πάτε;
-Πάμε να βρούμε τη μάγισσα! Για να μας λύσει το πρόβλημα με τη λαιμαργία μας! Πεινάμε συνέχεια και ζητάμε λουκάνικα , αυγά για πρωινό και σκουληκάκια για μεσημεριανό!
Φτάνοντας στη μάγισσα, εκείνη πονηρεύτηκε και σκέφτηκε ότι ήταν υπερβολές. Συμβουλεύτηκε το ρινόκερο κι εκείνος που ήταν πολύ πονηρός, της είπε να τους κάνει δίαιτα για μία μέρα!


* Οι χρωματιστές λέξεις ήταν οι αφορμές για τις ιστορίες μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου