Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση της νουβέλας Για Σένα της κ. Βάλιας Καραμάνου από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νουβέλας Για Σένα (εκδόσεις Αστάρτη) της κ. Βάλιας Καραμάνου. Η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στη Gallery στο Φουγάρο (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. 

     Το βιβλίο θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα  η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα επακολουθήσει συζήτηση, στην οποία το κοινό θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα.  


     Η Βάλια Καραμάνου  γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως φιλόλογος. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και ειδησεογραφικά ιστολόγια. Το 2009 επιμελήθηκε την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος Φωτογραφείον το Μάνεσι του πατέρα της, Γιώργου Καραμάνου (εκδόσεις Γαβριηλίδη) και κατόπιν ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων. Το 2011 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων της Το Πηγάδι (εκδόσεις Γαβριηλίδη), η οποία μεταφράστηκε στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο του Ι. Μαυροειδάκου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δεσμός» (Παρίσι 2012). Το 2012 ακολούθησε η  νουβέλα με τίτλο  Αστεροειδής Γλυκάνισος (εκδόσεις Γαβριηλίδη) και το 2014 η νουβέλα με τίτλο  Για σένα  (εκδόσεις Αστάρτη).  Παράλληλα, συμμετείχε σε πέντε συλλογικά έργα που κυκλοφορούν από άλλους εκδοτικούς οίκους, μετά από διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου