Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών

 

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ), θα υποδεχτεί με χαρά τον Γενικό Διευθυντή της ΕΒΕ, κ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, και στενούς του συνεργάτες στις ΗΠΑ, από 20 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του διεθνούς προφίλ της ΕΒΕ, ειδικά στις ΗΠΑ, σε μία περίοδο ιδιάζουσας σημασίας για την Βιβλιοθήκη, η οποία συνδέεται με τις διαδικασίες μετεγκατάστασης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και αναβάθμισης των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους ερευνητές από όλο τον κόσμο, αλλά και το ευρύ κοινό.

Η επίσκεψη διοργανώνεται μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, με συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Virginia καθώς και άλλων φορέων και βιβλιοθηκών στη Βοστώνη και την Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκειά της η αντιπροσωπεία της Βιβλιοθήκης θα έχει σειρά επαφών, παρουσιάσεων και συζητήσεων στη Βιβλιοθήκη του Harvard καθώς και με συναδέλφους άλλων τμημάτων και της διοίκησης του Πανεπιστημίου, με το ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη, όπως επίσης και με άλλες βιβλιοθήκες αλλά και συλλόγους ακαδημαϊκών στην πόλη. Κατόπιν θα ταξιδέψει για δύο ημέρες στο Charlottesville, όπου θα έχει συναντήσεις με την κεντρική διοίκηση και τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου της Virginia, έχοντας ως τελευταίο σταθμό του ταξιδιού την Ουάσιγκτον και τα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών. 

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα υπάρξουν επαφές με συναδέλφους του Κέντρου και της ελληνικής Πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ καθώς και άλλων βιβλιοθηκών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
Έχοντας ως βάση κοινούς στόχους και οραματισμούς, σκοπός όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η συμβολή στη μετάβαση της ΕΒΕ στην νέα εποχή, ενισχύοντας την ανάπτυξη ενός δικτύου επικοινωνίας με σημαντικές βιβλιοθηκές και ακαδημαϊκούς φορείς στις ΗΠΑ και εξετάζοντας υπάρχουσες συνεργασίες αλλά και μελλοντικές κοινές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου