Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ στο Θέατρο «ΠΡΟΤΑΣΗ» σε μια μουσικο-ποιητική βραδιά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΟ
Θέατρο «ΠΡΟΤΑΣΗ» (Άργος)
σε μια μουσικο-ποιητική βραδιά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 Παρουσιάζει το βιβλίο του «Το κουφάρι του τζίτζικα» και θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια από την δισκογραφία του αλλά και επιλογές Ελλήνων και ξένων δημιουργών.


 «Η ποίηση του Γιώργου Σταυρακάκη είναι ουσιαστικά δραματική. Αυτού του είδους η δραματική συγκίνηση συνοδοιπορεί ισορροπημένα με έναν διάχυτο λυρισμό ο οποίος κατανέμεται ισόποσα σε όλη σχεδόν την έκταση του ποιητικού σώματος. Λανθάνει έτσι ένας ερωτισμός στα ενδότερα του στίχου που κλιμακώνει σε διάφορους αναβαθμούς ποιότητας το αίσθημα της συγκίνησης και την ποιότητά του.

Το ανέφικτο, το εκτός ορίων, το εφήμερο, το σχετικώς μη ορατό, το σκοτεινό, το υπαινικτικό και το ανοίκειο γίνονται εστίες καταφυγής του ποιητικού υποκειμένου, του ποιητικού ιστού τελικώς. Όλα αυτά λειτουργούν ως υπόγειες κλίμακες για να συσταθεί εκ νέου το προσωπικό βίωμα, καθαρμένο και ποιητικά διαυγές. Με τον τρόπο αυτό θα προσληφθεί από τον αναγνώστη: ως παιχνίδι της γραφής που ελέγχει πλήρως τα πλέον ακραία, αλλά και συμβατά όριά του.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης είναι ένας περιπατητής της σιωπής. Οι λέξεις του αφήνουν στον αναγνώστη αποτυπώματα μιας αυθεντικής ποιητικής εμπειρίας, αληθινής, αποκαλυπτικής, τραγικής πολλές φορές και γι’ αυτό βαθύτατα ανθρώπινης ή ανθρώπινης και γι’ αυτό βαθύτατα τραγικής.»

Την ποιητική του συλλογή θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι: Άννα Μπουλμέτη και Νικόλαος Μπουμπάρης και ποιήματα θα διαβάσει η θεατρική ομάδα της «Πρότασης».

Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και τραγούδια που αγάπησε και αγαπήσαμε Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Σ΄ ένα μουσικό δρομολόγιο που πότε με ροκ διάθεση αλλά και με έντονη μουσική αναφορά στις περασμένες δεκαετίες και στο νέο κύμα, έρχεται να πλαισιώσει το δικό του μουσικό υλικό.

Μαζί του στο βιολί και στο μαντολίνο ο Γιάννη Παπαστεργίου και ο νέος τραγουδοποιός - μουσικός Σταύρος Σταυρακάκης που θα παρουσιάσει τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Κρυφτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου