Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗ ΦΛΩΡΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017!

 

Ο Δήμος Ναυπλίου επέλεξε να βραβεύσει τη Φλωρίκα Κυριακοπούλου σε ειδική τιμητική εκδήλωση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αναγνωρίζοντας στην προσωπικότητά της, την πολυδιάστατη παρουσία της γυναίκας-καλλιτέχνιδας, επιχειρηματία, μητέρας. Της γυναίκας-δημιουργού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ.

Την πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική προσφορά της Φλωρίκας Κυριακοπούλου στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου και στην πνευματική ζωή του τόπου γενικότερα χαιρέτισε με ομιλία του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος της απένειμε και τιμητική πλακέτα. 
Μίλησαν επίσης γι’ αυτήν ο Γιώργος Πατρινιός, μέλος Δ.Σ. του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (Π.Λ.Ι.), ο Διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αργολίδας Ιωάννης Βογιατζής, αλλά και η παλιά της συμμαθήτρια Ειρήνη Φρατζολά που διάβασε κείμενο γραμμένο για εκείνην από την επίσης συμμαθήτριά της Σόνια Κωνσταντινοπούλου

Όλοι αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες και χαρακτηριστικές πτυχές της ζωής και της προσφοράς της. 

Επίκεντρο αυτής αποτέλεσε, φυσικά, το Έργο Ζωής και Τέχνης ΦΟΥΓΑΡΟ, όπως το "βάφτισε" η ίδια η δημιουργός του. Σε αντιφώνησή της, η Φλωρίκα Κυριακοπούλου έκανε, εμφανώς συγκινημένη, σύντομη ανασκόπηση  στην πορεία πραγμάτωσης αυτού του έργου και ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξη τους, καθώς και την οικογένεια της και όλους τους εθελοντές που συνδράμουν από το 2012 στο έργο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους συνεργάτες που όπως χαρακτηριστικά είπε: «μόχθησαν για να κάνουν πραγματικότητα αυτό που κάποτε φαινόταν... ένα άπιαστο όνειρο!»

Το ΦΟΥΓΑΡΟ χρειάστηκε μία δεκαετία για να "γονιμοποιήσει" τη νέα πνοή ζωής που του εμφύσησε η δημιουργός του και να μετουσιωθεί από βιομηχανικό ερείπιο του παλιού κονσερβοποιείου Ανθός σε πραγμάτωση ενός ονείρου κι ενός οράματος. Φέτος κλείνει 5 χρόνια δραστήριας λειτουργίας στο Ναύπλιο γεμάτης με Τέχνη & Πολιτισμό, εργαστήρια & δράσεις, μουσικές, συνέδρια, εκθέσεις και  ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο Ναυπλίου, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπούκουρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού & Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) Ναυπλίου Πόπη Καλκούνου, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου, «Ο Παλαμήδης», Θεοδόσης Σπαντιδέας, λοιποί τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία αλλά και οικείοι, μέλη της οικογένειας, φίλοι και συνεργάτες της Φλωρίκας Κυριακοπούλου.

Κλείνοντας τη συγκινητική βραδιά ο Δήμαρχος πρόσφερε στην κυρία Κυριακοπούλου τρία ανθισμένα καρποφόρα δέντρα που θα φυτευτούν στους κήπους του Φουγάρου.

Τέλος, η χορωδία Νέων Παιδιών Ναυπλίου Τamperamento, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, που τους συνόδευσε στο πιάνο, τραγούδησε προς τιμήν της Φλωρίκας Κυριακοπούλου και της πρόσφερε λουλούδια, επιφυλάσσοντας της το πιο ιδανικό "φινάλε" για τη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου