Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη «Η Άκρα Ταπείνωση»



Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη "Η Άκρα Ταπείνωση"
Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7 μμ στο Φουγάρο

Το Φουγάρο  υποδέχεται το Σάββατο 4 Μαρτίου  στις 7 μμ την καταξιωμένη συγγραφέα, Ρέα Γαλανάκη, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο "Η Άκρα Ταπείνωση" (Καστανιώτης). Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης Ανθός, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Η Άκρα Ταπείνωση
 
Με το νέο της μυθιστόρημα η Ρέα Γαλανάκη εστιάζει στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2012. 
Μια πρώην φιλόλογος και μια πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε έναν «ξενώνα» του υποβαθμισμένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις. Η λοξή ματιά τους εισδύει –με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο– στην αόρατη και συμβολική πλευρά των βίαιων συγκρούσεων. Πανικοβάλλονται, χάνονται μέσα στη δική τους πόλη, εξωθούνται στην επαιτεία, χωρίς να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγμάτων. Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη. Σ’ αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό μυθιστόρημα, η απερχόμενη γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τον αναγκαίο, αν όχι και μοιραίο διάλογό της με τις σημερινές εξεγέρσεις, με τη μεγάλη ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, με τη μνήμη αλλά και με την Άκρα Ταπείνωση του άστεως.


Η Ρέα Γαλανάκη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων (το 1981). Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο (το 1999 για το μυθιστόρημα "Ελένη ή ο Κανένας" και το 2005 για τη συλλογή διηγημάτων "Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι"). Επίσης, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πεζογραφίας "Κώστα και Ελένης Ουράνη" της Ακαδημίας Αθηνών (το 2003 για το μυθιστόρημα "Ο Αιώνας των Λαβυρίνθων"), με το Βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης το 1987 και με το "Βραβείο Αναγνωστών" του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2006 για το μυθιστορηματικό χρονικό "Αμίλητα, βαθιά νερά". Το μυθιστόρημά της "Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά" είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που εντάχθηκε από την Ουνέσκο στην "UNESCO Collection of Representative Works" (1994), ενώ το "Ελένη ή ο Κανένας" διεκδίκησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο "Αριστείον" μπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων (1999). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά και αλβανικά.


Παρουσίαση βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη
«Η Άκρα Ταπείνωση»
Σάββατο, 4 Μαρτίου στις 7 μμ
Φουγάρο | Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Πληροφορίες: 27520 47380 & info@fougaro-library.gr
Οργάνωση: Φουγάρο, Εκδόσεις Καστανιώτη


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου