Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Για το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο

Την Τετάρτη 31 Μαΐου ξεκίνησε για 12η χρονιά το Θερινό Πρόγραμμα Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Η εφετινή ομάδα αποτελείται από 12 Αμερικανούς και Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι έρχονται από τα πανεπιστήμια Harvard, Georgetown και Boston University στις Η.Π.Α. και τα πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης, Ιόνιο, Ιωαννίνων και Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών στην Ελλάδα. 

Τις πρώτες μέρες του προγράμματος, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη του Ναυπλίου, και να επισκεφθούν άλλες περιοχές της Αργολίδας, όπως την Επίδαυρο τις Μυκήνες και το σπήλαιο Φράγχθι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. 

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, οι φοιτητές ξεκινούν τις πρακτικές ασκήσεις τους σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, Εθνική Πινακοθήκη, και Φουγάρο). Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα, οι φοιτητές απασχολούνται σε διάφορα προγράμματα των πολιτιστικών φορέων, σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Επιπλέον, οι φοιτητές του Harvard, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, παρακολουθούν μάθημα σεμιναριακού τύπου, το οποίο ερευνά την αστική ανάπτυξη, και επικεντρώνεται στην περίπτωση του Ναυπλίου, ως πόλης με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. 

Εκτός από τις πρακτικές ασκήσεις, οι φοιτητές συμμετέχουν παράλληλα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδρομές.


Όλοι οι φοιτητές λαμβάνουν υποτροφία από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, τη διαμονή τους στο Ναύπλιο και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Washington D.C. για τους Έλληνες συμμετέχοντες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου