Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

THE BIG MOVING PHOTO BAZAAR




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

THE BIG MOVING PHOTO BAZAAR
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
εγκαίνια Πέμπτη 5 Απριλίου 2018
   


Από την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, το ΦΟΥΓΑΡΟ φιλοξενεί για δεύτερη φορά μετά το 2012 ένα ιδιαίτερο project στη Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή 20 καταξιωμένων και ανερχόμενων φωτογράφων. Το BIG MOVING PHOTO BAZAAR, μια πρωτοβουλία της Νίνας Κασσιανού και του Δημήτρη Ξανθούλη, είναι μια καλή ευκαιρία ώστε το κοινό να γνωρίσει το έργο γνωστών δημιουργών και να αποκτήσει εκτυπωμένες φωτογραφίες από το αρχείο τους σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές που ξεκινούν από 15€.
Παλιές δοκιμές, δείγματα, μεγέθη που δεν ανήκουν στις πρώτες επιλογές, contact, μικροί κατάλογοι εκτός εμπορίου και ό,τι «ξεχασμένο» μπορεί κανείς να ανασύρει από τα συρτάρια των φωτογράφων έρχεται στην επιφάνεια και αποκτά συλλεκτική αξία.
Στην εποχή της επέλασης του ψηφιακού, το υλικό που θα παρουσιαστεί έχει ήδη αποκτήσει μια ιστορική αξία. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει υποκαταστήσει τα «εφέ» που έδιναν στις εκτυπώσεις με τη μέθοδο του σκοτεινού θαλάμου ειδικά χημικά χαρτιά, που πλέον δεν διατίθενται καν στο εμπόριο. Επιπλέον, το «πείραγμα» με τεχνικές που κάθε φωτογράφος ανακάλυπτε προσωπικά μέσα από συνεχή πειραματισμό δίνει στις φωτογραφίες του BIG MOVING PHOTO BAZAAR μια γοητευτική μοναδικότητα.


Συμμετέχουν: Βλάχου Φανή, Βογιατζάκης Γιώργος, Βουλγαράκης Γιάννης, Γαμπιεράκη Ζωή, Θεολογίτης Ανδρέας, Καζολέα Αθηνά, Καραμάνος Θεοδόσης, Καρατζάς Θανάσης, Κυριακοπούλου Φλωρίκα, Λαζαρίδου Δήμητρα, Μαραγκουδάκη Τζίνα, Μαραζάκης Γιώργος, Ναλμπαντίδου Λία, Παπαδοπούλου Ρέα, Παυλίδης Παύλος, Πιλάτη Δέσποινα, Στάππας Γιάννης, Τέντες Παναγιώτης, Χαρισόπουλος Σταύρος, Photoharrie.

THE BIG MOVING PHOTO BAZAAR
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
εγκαίνια Πέμπτη 5 Απριλίου 2018
ώρες λειτουργίας 4 - 10 μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου